Selecteer een pagina

Home

HVL Services

Haarlem Venture LAB (HVL) levert praktisch advies aan de startende ondernemer en ondersteunt daarmee een succesvolle start. HVL bestaat uit een groep hands-on gerichte professionals die de opgedane ervaring wil inzetten om andere ondernemers (en ZZP’ers) te helpen met de ontwikkeling van hun onderneming.

Een financieringsplan en het marketingplan zijn belangrijke onderdelen van het totale ondernemingsplan. Je hebt het nodig om een goed overzicht te hebben bij de start van je onderneming. Je kunt natuurlijk al veel zelf maar voor vragen kun je altijd bij een van onze adviseurs terecht. Zij hebben ruime ervaring in het leiden van een onderneming en door gebruik te maken deze expertise creëer je een voorsprong ten opzichte van andere startende ondernemers.

Ondernemen is de start van een reis vol verwachtingen

Startende ondernemers worden gedreven door verschillende motieven. De één volgt een inspirerende gedachte, de ander wil nu eindelijk eens het lumineuze idee  ‘in de markt’ zetten en weer een ander neemt een bestaande onderneming over. Alle starters hebben zo hun eigen motief waarom ze een bedrijf gaan starten maar wat hen bindt is het zelfstandig ondernemerschap. 

Een Innovatiefinanciering vangt het gat op waarbij banken zelden tot nooit een financiering verstrekken aan ondernemers die nog aan het begin staan van het ‘Product Lifecycle Proces’ van idee tot innovatie.  Werking  De Innovatiefinanciering wordt verstrekt door de investerende maatschappij te laten participeren in het bedrijf van de innovatieve ondernemer.   Voorwaarden  


  • De ondernemer heeft een innovatief idee dat vertaald kan worden naar een schaalbaar product. 

  • De ondernemer heeft zijn bedrijf in één van de deelnemende provincies gevestigd. 

 • Financieringsbedrag tussen de €200.000 en €1.000.000. 

  • Bepaalde sectoren zijn uitgesloten, zoals primaire landbouw, primaire bouw, detailhandel, vastgoed, horeca en toerisme. 

Met een innovatiefinanciering kunnen ondernemers met een vernieuwend idee door middel van participatie verlenen geld verkrijgen voor het product life cycle proces van idee tot innovatie. 

Voor ondernemers van 55 jaar of ouder met een niet-levensvatbaar bedrijf, die met een periodieke uitkering of een bedrijfskapitaal het bedrijf weer levensvatbaar kunnen maken.

Een kapitaalsinjectie en andere hulpbronnen.

Voor ondernemers van 55 jaar of ouder met een niet-levensvatbaar bedrijf, die met een periodieke uitkering of een bedrijfskapitaal het bedrijf weer levensvatbaar kunnen maken. Wat houdt de Bbz 55 Plus in? Als je 55-plusser bent en je hebt een bedrijf dat nu niet levensvatbaar is, dan kan je in aanmerking komen voor een periodieke uitkering of voor een bedrijfskapitaal in de vorm van een lening. De Bbz 55 Plus uitkering werkt als aanvulling op je totale inkomen (waaronder een uitkering) van jou (en je eventuele partner) tot het voor jou geldende bijstandsniveau. De BBZ 55 Plus bedrijfskapitaal is bedoeld om in je bedrijf te investeren. Looptijd BBZ 55 Plus De uitkering vanuit de BBZ 55 Plus krijg je voor maximaal twee keer 12 maanden.

Kiezen voor zelfstandigheid

Starten eigen bedrijf vanuit de WW: Je kunt onder bepaalde voorwaarden een bedrijf starten met behoud van je WW-uitkering. Ook kun je in aanmerking komen voor een starterskrediet op basis van het BBZ. Dit is een rentedragende lening. Hiervan kun je bijvoorbeeld begeleiding door deskundigen / adviseurs betalen.

Met de Bbz voor startende ondernemers vanuit de bijstand kun je een rentedragende lening krijgen om noodzakelijke investering in je bedrijf te financieren vanuit een bijstanduitkering.

Door het idee voor start of groei te delen via een online platform kunnen duizenden kleine en grote investeerders beslissen of ze willen investeren in het bedrijf in ruil voor een tegenprestatie..

Funding door veel aandeelhouders

Via crowdfunding is het mogelijk om bedrijfskrediet te verwerven in de vorm van alternatieve financiering.

1. Je zet je idee om een bedrijf te starten of je bedrijf uit te breiden in een online omgeving (crowdfundingplatform) waar vele investeerders op kijken.

2. De investeerders kunnen je allemaal aan een klein of groter deel van het bedrag helpen, waardoor ze gezamenlijk het benodigde bedrijfskapitaal voor jouw idee in je investeren.

3. De investeerders ontvangen hiervoor een tegenprestatie, wat bij crowdfunding betekent dat de investeerder deels eigenaar wordt.

Soms worden investeerders getriggerd doordat ze korting(en) ontvangen bij het bedrijf of op een andere manier waardetoevoegende producten/diensten ontvangen. Bij crowdfunding “verdient” de investeerder zijn geld aan toekomstige stijging van de waarde van de onderneming en dividend van zijn bedrijfsaandeel.

Het doel van de crowdfunder is om na 3 tot 7 jaar het aandelenbelang in jouw bedrijf weer te verkopen voor een veel hogere waarde, dan op het moment dat zij waren ingestapt.