Selecteer een pagina

De Startup Coach

Support Startende ondernemers worden gedreven door verschillende motieven. De één volgt een inspirerende gedachte, de ander wil nu eindelijk eens het lumineuze idee ‘in de markt’ zetten en weer een ander neemt een bestaande onderneming over. Alle starters hebben zo hun eigen motief waarom ze een bedrijf gaan starten maar wat hen bindt is het zelfstandig ondernemerschap. En hoewel de ondernemer vaak zijn eigen route volgt en zelf nieuwe contacten aanknoopt biedt het ‘aanhaken’ bij bestaande netwerken ook goede kansen. Daarom heeft Haarlem Venture LAB (HVL) een eigentijdse Startup Coaching opgezet. Hiermee kunnen nieuwe ondernemers gebruik maken van de uitgebreide netwerken en sparren met ervaren professionals over de te volgen strategie. 

De startup coach

In het eerste gesprek wordt gesproken over de wensen en behoeften van de startende ondernemer. Waar liggen de kansen en waarmee kunnen we de Startup helpen?

Na het startup gesprek beoordeelt de Startup coach waarmee de startup het beste geholpen kan worden. Dit wordt samengevat in een korte toelichting en aan de startup overhandigd.

Veelal hebben de startende ondernemers al een concept businessplan opgesteld. Echter heb je financiering nodig dan is een grondige check van het business plan noodzakelijk. HVL heeft hiervoor de expertise in huis.

Een onderdeel van het businessplan is het marketing- en communicatieplan. Voor het omzetten van dit onderdeel naar een succesvolle website en social media strategie kan men gebruik maken van de gespecialiseerde netwerkpartners van HVL.

Investeringen zijn onlosmakelijk verbonden aan ondernemen. Afhankelijk van de type onderneming zal er altijd in de onderneming geïnvesteerd gaan worden. Vaak komen de geldmiddelen uit privé-inbreng van de ondernemer maar regelmatig is toch ook is externe financiering noodzakelijk. Hiervoor zijn allerlei financieringsbronnen beschikbaar zoals banken, formal investors en de nieuwere vormen zoals crowdfunding en microkrediet.

De laatste decennia is er sprake geweest van een sterke juridisering van de maatschappij. Dit zie je ook terug bij zakelijke overeenkomsten. Het is dan ook van groot belang extra aandacht te schenken aan de contracten en de daarbij behorende leverings- en betalingsvoorwaarden. HVL kan op aanvraag voor een prima set contractdocumenten zorgen.

‘Aan de slag’ is het adagium van de startende ondernemer. En voor het weet wordt je geleefd door de ‘waan van de dag’. Daarom heeft HVL een maandelijkse contactmoment ingebouwd waarin de ondernemer en de Startup Coach de tijd nemen om te beoordelen of alles nog volgens plan verloopt of dat er aanpassingen moeten plaatsvinden om het geplande resultaat te behalen.

Ondernemen kan op basis van een ‘eigen’ idee maar dat is niet per se noodzakelijk. Er bestaan diverse bedrijfsconcepten die je als startup-concept kunt gebruiken om een ‘eigen business’ op te bouwen. De meest bekende zijn franchise vormen zoals een bouwmarkt, Mc Donalds, Olympia Uitzendbureau. Maar ook van MLM concepten zijn hele succesvolle voorbeelden te vinden. Zoek je en formule die bij jou past? Vraag dan een gesprek aan bij een van onze franchise adviseurs.

De startup kiest in de meeste gevallen kiest voor advies op basis vooraf ingeschatte uren. Dat betekent dat je vooraf weet wat het advies je gaat kosten. Maar het is ook mogelijk al deze onderdelen in een abonnement te voegen waardoor er tegen een gering maandelijkse bedrag al gestart kan worden met een compleet programma: business plan, website en investeringsadvies. Het intake gesprek is trouwens altijd kosteloos en verplicht je tot niets.